onsdag 30 november 2016

GLUTENFRI DRÖM.

 God morgon!
Lill lördagen är här o det skall vi fira med denna glutenfria pepparkaka med lingon.

Pepparkaka med len frosting o lingon.
100g smör
3 ägg
2 dl ljus muscovadosocker
1 1/2 mandel mjöl
1 1/2majsmjöl
1 krm salt
1tsk bakpulver
1 1/2 msk pepparkakskrydda

Len Frosting
  • 60 g mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Skal av 1 lime
  • 100 g Phialdelphiaost
+ 2 dl frysta lingon som dekor.

  1. Sätt ugn på 175 grader.
  2. Smält smör.
  3. Vispa ägg o socker med elvisp.
  4. Vispa ner resten av ingredienserna i äggblandningen.
  5. Smörj 20-22 cm spring form.
  6.  Grädda i 35 min
  7. Låt svalna, bred på frosting o bär.
Smaklig spis o glöm inte njuta!

Längtar tills kvällsfikan...eller kanske tar jag en bit redan nu?
Blir så glad så fort jag hittar något gott glutenfritt o som även kan passa resen av familjen...hoppas den är en hit!
Nu dags för vattengympa o jul lunch med tjejerna på Slättarpsgård.
Håller tummarna att de har en minigran kvar.
Ha det bäst o njut av novembers sista dag, kan inte fatta att det redan är december i morgon.
Ha det bäst!
Stor kram Anna

Inga kommentarer: